Biztos vizslát szeretnék?

A vizsla azok közé a kutyák közé tartozik, akinek nagyon sok mozgásra van szüksége. S ez nem merül ki abban, hogy „akkor ez rendben, nagy a kertem”. Ez a fajta igényli a sok és rendszeres foglalkozást. Munkakutya. Alapvetően vadászkutya, s akkor érzi magár tökéletesen, ha eme kedvtelésének hódolhat is. De persze más kutyasportokban is (pl agility) is vidáman és boldogan tudja jól érezni magát és kiválóan teljesít.

Rövid szőre miatt a téli hidegekben, kint tartása nem ajánlott, ráadásnak ragaszkodása oly mértékű, hogy minden percben a gazdájával akarna lenni.

Emberszerető, társaságot kifejezetten kedvelő fajta. Ő az a kutya, akit mindenhova magunkkal vihetünk, alkalmazkodik és még jól is érzi magát. Viszont ne akarjuk őt őrző-védő kutyává nevelni, mert kifejezetten nem alkalmas rá.

biztos vizsla

A magyar vizsla tele van jó tulajdonságokkal, de tény akkor válasszuk ezt a fajtát, ha van elég időnk és erőnk rá. És itt nem arról van szó, hogy csak sportoló vehet vizslát, de tény, hogy olyan emberre van szüksége, aki jól ki tudja futtatni őkelmét mindennap.

Soha ne várjuk el tőle, hogy benőjön a feje lágya, mert nem fog. Viszont ha a gazdi is, akkor ő is komolyan veszi a munkát és rendíthetetlen a kitartása, küzdőképessége.

Gyermekek mellett is ideális társ.