Igen vagy nem?

Egy új jövevény érkezését a házhoz bizony nagyon át kell gondolnunk és nemcsak úgy hűbelebalázs módjára elszaladni és venni egy kölyök vizslát.

Érdemes érveket felsorakoztatni az igen és a nem mellett, hiszen egy kutya érkezése és maradása igen hosszú, 10-15 évre szóló döntés, mely kihat és megváltoztatja egész életünket. S bizony sokszor igen kellemetlen lesz mikor számunkra élvezhető dolgokról kell majd lemondjunk kutyánk miatt! Felelősek leszünk érte és az ő kis életének a szükséges feltételeiről nekünk kell majd gondoskodnunk. Etetésről, sok mozgatásról, kellő mennyiségű „wc-re” menős sétákról. Bármilyen helyen lakunk bizony egy kutya napi takarítást igényel.

Sokszor meggyűlik a bajunk a kutya miatt környezetünkkel még akkor is ha nem csinál semmi zavarót.

vizsla igen nem

Sok helyre kutyával nem mehetünk, s egy vizslával, mely nagyon mozgékony, eleven, bizony még néhány kutyával „be lehet jönni” helyre is meggondolandó bemenni. 😛

Fontos, hogy egy kutyus tartása bizony a pénztárcánkat is könnyebbé teszi. Étel, oltások, féreghajtás. Az állatorvosi költségek drágák.

S ha autónk is van, akkor egy eleven vizslával való utazás biztonságosabb és kényelmesebb egy kombi változattal.

Igen ez rengeteg ellenérvnek tűnhet, de ezek csak a tények. És az is tény, hogy ezen kellemetlenségek teljesen eltörpülnek amellett amit kapunk ezekért: hatalmas szeretetet, feltétlen bizalmat, önzetlen ragaszkodást.

A lényeg gondoljuk felelősen át, hogy belefér-e az életünkbe most egy vizslatárs vagy inkább halasszuk ezt a dolgot kicsit későbbre.