Kölyköt vagy kamaszt?

Nálunk általában 8-10 hetes korban hozzuk el kedvencünket, de sok helyen jobban szeretik az inkább növendék korban elhozható egyedeket.

Szintén egy átgondolandó döntés:

Kölyökként elhozott kutyusunkkal gyönyörű és igen izgalmas, de egyben nagy türelmet igénylő korszakot fogunk átélni. Jobban meg tudjuk ismerni őt, szokásait, igényeit, érzékenységét… stb. Ezek megismerésével tudjuk ebünket, ezekhez alkalmazkodva, a tőlünk telhető legjobb módszerrel felnevelni. Ezt az időszakot kihagyva bizony sok élménytől fogunk elesni.

vizsla kiskolykot

De hangsúlyozom ez a nevelési korszak sok időt és rengeteg munkát igényel, a türelemről nem is beszélve. Ebben a korban ért ingerek a kutyánk egész életére fognak kihatni. Egyedül létekor bizony rengeteg bajt s kárt tud okozni, hiszen unatkozik, s elfoglaltságot keres, és bizony talál is unaloműzés céljából. S ezek legtöbbször, számunkra bosszantó károkat okozó tevékenységek. Lakásban tartáskor a szobatisztaságra szoktatás sem egyszerű feladat.

A veréses neveléssel pedig nem fogunk célt érni, csak lesz egy félős kutyusunk.

Félévesen a kutya teljes tökéletességgel be tud még illeszkedni új családjába és kialakul a ragaszkodás, szeretet, harmónia.

Személy szerint a kölyöknevelés mellett voksolok, de akik nagyon elfoglaltak és nem tudnak időt szánni ezekre a hónapokra, úgy gondolom célszerűbb ha növendék korban viszik haza társukat.